Kripto para birimi neden büyüyor?

Herhangi bir varlığın büyümesinin nedeni arz üzerindeki talebin fazlalığıdır, bu istisnasız her tür ürün için geçerlidir. Ortaya çıkan dengesizliğin nedenlerini anlamak çok daha ilginç.
Genellikle, kriptonun geleceği hakkında konuşurken,  blok zinciri (block chain) teknolojisinin kullanışlılığına odaklanırlar. Teknoloji gerçekten yararlıdır, ancak kriptonun mevcut büyümesinin tek nedeni olarak adlandırmak.

İşte ana faktörler:

Kurumsal yatırımcıların eylemleri. ÖrneÄŸin, 2020’in sonunda, yalnızca Ruffer Investment Bitcoins’i 745 milyon dolara satın aldı. Daha sonra Tesla, yatırımın kendisi daha önce yapılmış olmasına raÄŸmen, BTC’ye 1,5 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını açıkladı, ancak bu bilgilendirme olayı Bitcoin oranını ve dolayısıyla kriptonun geri kalanını da etkiledi.

Hiç bitmeyen yutturmaca. Bitcoin sürekli olarak yeni zirvelere saldırıyor, giderek daha fazla sıradan insan kriptoya yatırım yapıyor. Dahası, kripto tutulur, yeniden satılmaz. Kriptoya olan ilginin artması bağlamında, bu durum arz ve talep arasındaki dengeyle durumu daha da kötüleştiriyor.
Pandemi nedeniyle “helikopter parası” dağıtımı. Ä°nsanlar sermayeyi enflasyondan korumaya ve para kazanmaya çalışıyorlar, sonuç olarak hisse senedi ve kripto para piyasalarına para gönderiliyor.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

607 Görüntülenme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir