Yeşilay haftası ne zaman? 2019 Yeşilay haftasında neler yapılır?


Yeşilay haftası nedir:

YeÅŸilay, 19 Eylül 1934 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından aynı tarih ve 2-1288 sayılı alınan karar ile kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmıştır. Aynı zamanda YeÅŸilay, gönüllü (amatör) bir halk kuruluÅŸu ve genel yapısı ile bir dokümantasyon ve arÅŸiv merkezidir. Dokümantasyon; kendi konularında belge, bilgi ve haber toplama ve deÄŸerlendirme iÅŸlemleridir. ArÅŸiv ise; bu belge ve haberlerin deÄŸerlendirilmeleri ile birlikte tasnif edilerek saklandığı yer demektir. Ä°ÅŸte bu iÅŸlemle elde edilen bilgileri, hazırladığı dokümanlarla (bülten, broşür, kitap, kaset, bildiri, afiÅŸ, yazılı baÅŸvuru, rapor gibi) kamuya, ilgili makam ve kuruluÅŸlara sunar. Bununla insanlara ve yetkili özel ve resmî kuruluÅŸlara gerekli olan önlemlerin alınması için uyarı ve önerilerde bulunur.Eski adı Hilal-i Ahdar Cemiyeti’dir.

2019 Yeşilay haftasında neler yapılır:

YeÅŸilay Haftası; YeÅŸilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduÄŸu için Mart’ın ilk haftası, 1-7 Mart’ta kutlanan haftadır. YeÅŸilay Haftası’nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolun uyuÅŸturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

YeÅŸilay amblemi :

Yeşilay’ın sembolü, karşıdan bakıldığında iki ucu sağa bakan yeşil bir hilâldir. Yeşilay sembolündeki hilâl, Milli kimliğimizi ve Devletimizin bağımsızlığını temsil eden Türk Bayrağı’ndan alınmıştır. Hilâldeki yeşil renk, huzur ve mutluluğu temsil etmektedir.

5328 Görüntülenme

“YeÅŸilay haftası ne zaman? 2019 YeÅŸilay haftasında neler yapılır?” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir